Стефанија Василева e дипломиран машински инженер, вработена во Adient Automotive –Strumica Plant.

Како еден од најдобрите студенти на Машинскиот факултет при УГД –Штип  дипломира со просек 9.75 на насоката Транспорт, организација и логистика во Струмица. Денес работи како инженер,  одговорен  за квалитетот на производите кои компанијата Adient Automotive –Strumica Plant ги изработува за потребите на производителот на автомобили  Volkswagen  од Република Германија.

Повеќе...

Современиот начин на живеење наметнува потреба од брз развој на науката и техниката.Машинството како основа на најголемиот дел од инженерските решенија во техниката ви овозможува градење на успешна кариера како идни инженери – носители на водечки проекти во стопанството.

Ако вашата цел е да бидете успешни и квалитетно едуцирани инженери, да ги познавате проблемите од областа на машинството но и нивните решенија, да бидете способни стекнатите знаења да ги примените во пракса...

Повеќе...

Мехатрониката е интердисциплинарна дисциплина која опфаќа моделирање на физички системи, сензори и актуатори, сигнали и системи, компјутери и логички системи, софтверска обработка на податоци.

Повеќе...

Технички секретар

Елвира Ристова
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип
Данче Гркова
Телефон: +389 032 550-033
E-mail:  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Струмица
Аница Удовалиева
Телефон: +389 32 550-250
E-mail:  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Весна Конзулова
Телефон: +389 32 550 662
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.