Студентите од прва и втора година на Машински факултет при Универзитет „Гоце Делчев” во рамките на теренската настава реализираа посета на компаниите „Ламинати ком“ и „Витаминка“ во Прилеп.

Повеќе...

Во периодот од 25 до 31 март во Охрид успешно  е реализирана обуката на тема „Социјално претприемништво“ (Social enterpreneurship start up - SESU) на која учествуваа две студентки oд Машински факултет при УГД, Кристина Цоневска  и Сара Милојчевска, заедно со учесници од Полска, Латвија, Турција и Бугарија.

Повеќе...

По иницијатива на студентите од трета година на Машински факултет, со цел подобро запознавање со содржините кои ги изучуваат по предметот Мотори со внатрешно согорување, оформена е збирка од делови од ОТО и дизел мотори, најчесто застапени видови на мотори со внатрешно согорување. 

Повеќе...

Во рамките на програмата Еразмус плус, во посета на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип престојуваа претставници на ВТУ „Т.Каблешков“ од Софија, Р.Бугарија.

Повеќе...

Технички секретар

Елвира Ристова
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип
Данче Гркова
Телефон: +389 032 550-033
E-mail:  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Струмица
Аница Удовалиева
Телефон: +389 32 550-250
E-mail:  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Весна Конзулова
Телефон: +389 32 550 662
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.