• Студискa програмa Мехатроника

  Предметна програма

  Структурна програма

  Зошто да студирате  Мехатроника ?

  Добивате широк спектар на вештини во машинство, електротехника, компјутерски науки и системи за контрола, што е солидна основа за решавање на комплексни инженерски проблеми.

  Не само што ќе ја научите теоријата зошто и како работите функционираат туку ќе научите и самите да ги градите системите. Студенти по мехатроника учат како да градат, поправаат, програмираат и одржуваат современи софистицирани  машини и како да ги контролираат истите, како да ги предвидат за во иднина но и како да ги решат проблемите.

  Со дипломирањето  се стекнувате со можности за добри работни места со високи почетни плати. Работодавците бараат кандидати кои имаат широка инженерска и технолошка база и можност да го применат тоа знаење за да решат проблеми во реалниот свет. Комбинацијата на сеопфатни курсеви, обемна работа и можности за за реална практикантска работа во познати компании, ве прави конкурентен кандидат за врвни работни места во областа на мехатрониката.

  Програмата е конципирана на начин што  освен со теоретски знаења студентите се стекнуваат и со напредни софтверски познавања, се изучуваат изучуваат AutoCad, Solidworks,  објектно ориентиран програмски јазик (C++), Matlab, Simulink.

 • Информатичка технологија во машинството

 • Машинско инженерство


 


 


 


Технички секретар

Елвира Ристова
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип
Данче Гркова
Телефон: +389 032 550-033
E-mail:  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Струмица
Аница Удовалиева
Телефон: +389 32 550-250
E-mail:  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Весна Конзулова
Телефон: +389 32 550 662
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.