Најдобрите студенти од втора, трета и четврта година на Машински факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ (Виница, Штип и Струмица) имаа можност да посетат дел од најголемите саеми за техника и машинство на Балканот.

Студентите ги посетија Саемот за техника во Белград и Саемот за механизација во Нови Сад.

- Ова е одлична можност за студентите, но и за наставниците да бидат во тек со новите достигнувања од оваа област. Овде можеа да се видат најновите технолошки достигнувања, најновите машини и најголемите компании кои работат во областа на машинството, роботиката и технологијата истакна деканот на Машински факултет проф. д-р Ристо Кукутанов

Според зборовите на деканот, посетата на значајни саеми од областа на техниката и механиката ќе стане традиција на Машински факултет. Овие саеми се едни од најголемите саеми на Балканот за оваа техника.

Технички секретар

Елвира Ристова
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип
Данче Гркова
Телефон: +389 032 550-033
E-mail:  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Струмица
Аница Удовалиева
Телефон: +389 32 550-250
E-mail:  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Весна Конзулова
Телефон: +389 32 550 662
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.