Во рамките на програмата Еразмус плус, во посета на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип престојуваа претставници на ВТУ „Т.Каблешков“ од Софија, Р.Бугарија.

Делегацијата од оваа висока транспортна школа во Софија беше во состав: доц. д-р Красимир Крстанов, декан на Факултетот за техника и градежни технологии во транспортот, проф. Весела Дјакова, предавач на Катедрата за хуманитарни науки и странски јазици, Валери Николов, организатор на наставниот процес на Катедрата ПТСМС и Веселина Сухалинска, техничар на Катедрата за транспортна техника.

При посетата, одржана е средба со канцеларијата на Еразмус плус на УГД и со продеканот на Машински факултет, проф. Мишко Џидров, при што е договорено да се разгледаат можностите за соработка, пред сѐ во научноистражувачката дејност, преку учество во проекти финансирани од ЕУ. Истовремено, двете институции ќе се вклучат во партнерска соработка во организаицја на меѓународни иницијативи и конференции.

Од страна на гостите од Бугарија беше упатена покана до деканот на Машински факултет при УГД за учество на Меѓународната научна конференција што Факултетот за техника и градежни материјали во транспортот ќе ја организира во септември годинава во Софија.

Технички секретар

Елвира Ристова
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип
Данче Гркова
Телефон: +389 032 550-033
E-mail:  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Струмица
Аница Удовалиева
Телефон: +389 32 550-250
E-mail:  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Весна Конзулова
Телефон: +389 32 550 662
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.