Машинскиот, Електротехничкиот и Технолошко-техничкиот факултет на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип ќе им овозможат на средношколците и на сите заинтересирани граѓани на непосреден начин да се запознаат со студиските програми и можностите што им се нудат за студирање.

За таа цел, на 16 март на УГД се организира Отворен ден, на кој покрај презентацијата на студиските програми, на заинтересираните ќе им се претстават и можностите за професионален развој на идните студенти.

Отворениот ден ќе се реализира на Кампус 2 на УГД, со почеток во 10.30 часот, и ќе биде одлична можност за сите заинтересирани за техничките науки директно од професорите и асистентите на овие факултети да се запознаат со можностите што им се на располагање, како во поглед на реализација на студиската програма, така и со можноста за пракса, учество во научни проекти, во програмите за мобилност и можностите за посета на ренормирани европски и светски универзитети.

Технички секретар

Елвира Ристова
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип
Данче Гркова
Телефон: +389 032 550-033
E-mail:  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Струмица
Аница Удовалиева
Телефон: +389 32 550-250
E-mail:  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Весна Конзулова
Телефон: +389 32 550 662
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.