Објавен е Конкурсот за  запишување на студенти на прв циклус на студиските програми на Универзитетот „Гоце Делчев“  во Штип во учебната 2021/2022.

Во Штип  идните студенти ќе можат да изберат помеѓу една од 4-годишните студиски програми  Информатичка технологија во машинството, Мехатроника и Машинско инженерство, а во Струмица помеѓу Мехатроника и Машинско инженерство. 

Партиципацијата за редовни студии во државните квоти во Штип е 100 Евра/семестар а во Струмица 50 Евра/семестар. Првите 10 најдобро рангирани студенти во првиот уписен рок се ослободени од плаќање на партиципација во првата студиска година.

Партиципацијата за вонредно студирање е  200 Евра/семестар.  Од 1-ви  јули 2021 год. отворена е и веб платформа за пријавување на заинтересираните кандидати.

Детални информации : 

Уписи 2021/22 прв циклус студии

Технички секретар

Елвира Ристова
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип
Данче Гркова
Телефон: +389 032 550-033
E-mail:  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Струмица
Аница Удовалиева
Телефон: +389 32 550-250
E-mail:  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Весна Конзулова
Телефон: +389 32 550 662
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.