Машинскиот, Електротехничкиот и Технолошко-техничкиот факултет на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип ќе им овозможат на средношколците и на сите заинтересирани граѓани на непосреден начин да се запознаат со студиските програми и можностите што им се нудат за студирање.

За таа цел, на 16 март на УГД се организира Отворен ден, на кој покрај презентацијата на студиските програми, на заинтересираните ќе им се претстават и можностите за професионален развој на идните студенти.

Отворениот ден ќе се реализира на Кампус 2 на УГД, со почеток во 10.30 часот, и ќе биде одлична можност за сите заинтересирани за техничките науки директно од професорите и асистентите на овие факултети да се запознаат со можностите што им се на располагање, како во поглед на реализација на студиската програма, така и со можноста за пракса, учество во научни проекти, во програмите за мобилност и можностите за посета на ренормирани европски и светски универзитети.

Технички секретар

Сашка Атанасова
Тел: +389 32 550 850
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Виница
Анка Јорданова
Телефон: +389 032 550-868
E-mail:  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
факс: + 389 32 390 700

Штип
Данче Гркова
Телефон: +389 032 550-033
E-mail:  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Билјана Бојаџиска
Телефон: +389 032 550-594
E-mail:  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Струмица
Аница Удовалиева
Телефон: +389 32 550-250
E-mail:  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Љубица Медарска Апостолова

Тел: +389 32 550 585

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.